2012

Rundvisning på Privathospitalet Hamlet – 16. februar 2012

Privathospitalet Hamlet ligger i en sidefløj af den gamle TV-by. Hospitalschef Trine Hedegård Holgersen viste rundt og vi så, hvordan et moderne privathospital  er indrettet og drives.

Generalforsamling – 14. marts 2012

Generalforsamling på Telefonfabrikken.

Alfa Laval – 18. april 2012

Rundvisning på den spændende fabrik på Maskinvej.

Klik her for at se flere billeder

Bådtur på Bagsværd og Lyngby sø – 12. maj 2012

To timers sejllads med Ole Brage som guide.

Klik her for at se flere billeder

Gladsaxedagen – 2012

En helt fantastisk dag for foreningen i et pragtfuldt sommervejr, hvor mange kiggede forbi vores bod. Omkring 30 nye medlemmer fik vi og kunne fejre, at vi rundede medlem nummer 500.

Skoleparken – 15. september 2012

I samarbejde med Golden Days blev der vist rundt i Skoleparken, som er tegnet af arkitekterne Knud Hallberg og Jørgen Bo og blev bygget i årene 1953-1955. 

Klik her for at se flere billeder

Søndergårdsparken – 15. september 2012

I samarbejde med Golden Days blev der vist rundt i Søndergaard Park – et hovedværk i dansk bo-ligbyggeri, opført omkring 1950 og tegnet af arkitekterne Hoff & Windinge og landskabsarkitekt Aksel Andersen.

Klik her for at se flere billeder

Egegård skole – 18. september 2012

I samarbejde med Golden Days blev der vist rundt på skolen, som, var foregangsskole både i forhold til tidens pædagogiske debat om undervisningsformen og havde en revolutionerende moderne arkitektur. Aftenen sluttede af med film og fotos i den tidligere aula, der nu anvendes som undervisningsrum.

Klik her for at se flere billeder

‘Parasitterne’, Bagsværd Amatørscene – 20. september 2012

Bagsværd Amatør Scene startede i 1954 og har til dato spillet mere end 150 forestillinger. Gladsaxe Lokalhistoriske Forenings medlemmer var inviteret til at overvære generalprøven på sæsonens åbningsstykke Soyas gamle klassiker ”Parasitterne” i teatret ”Smedjen” på Telefonfabrikken. 
Historien om den griske, snyltende medborger hr. Gruesen fra kolonihave Danmark og hans nådeløse bedragerier, hvor han jagter arven fra den formodede millionøse ”Miss Olson”, som flytter ind som pensionær i Villa Vennely, og ikke mindst historien om hans underkuede og forskræmte kone Oline og deres rapkæftede datter Dagmar.

Klik for at se flere billeder

Befæstningsdagen på Bagsværdfortet 30. september 2012

Besøg på Bagsværd Fort, hvor der var kulturhistoriske lege. Man kunne opleve, hvordan soldaterne skulle kæmpe fra skyttegravene, gemme hemmelige dokumenter og skjule sig for fjenden. Samtidig var der mulighed for at høre mere om fremtiden for Bagsværd Fort og få en rundvisning i området.

Haraldsgave – 2. oktober 2012

Vi fik en rundvisning i denne del af Bagsværds Kostskoles bygninger, som er et byggeri fra 1915, 1933, 1961 og 1992. Blandt andet så vi det særlige ”opslagsværk”, klostergangen, spisesalen med loftsmaleri, samt tårnværelset, som i dag er forældrehotel. aftenen sluttede med fælles kaffebord.

I forbindelse med besøget på Haraldsgave modtog foreningen en 100 års-jubilæumsbog og en dvd om jubilæet. Er der blandt medlemmerne interesse for at låne bog eller dvd, kan man henvende sig på Lokalhistorisk Arkiv på Hovedbiblioteket.

Klik her for at se flere billeder

Filmaften – 7. november 2012

Jørgen Olsen fra Gladsaxe Lokalhistoriske Forening havde igen været i arkiverne og fundet nogle spændende film frem fra ”gamle dage”, som han med glæde viste os.

Årbogsudlevering – 8. december 2012

250 medlemmer fandt vej til Hovedbibliotekets store sal for at sikre sig et eksemplar af foreningens årbog, hvis forside var tegnet af Henry Foss.

Årbogen indeholder følgende artikler:

  • Om frisørsalonen ‘frisuren er hovedsagen’
  • Bagsværd Boldklubs historie i 50 år
  • Erindringer om job som pakkeafløser i Søborg i 1949
  • Erindringer fra et sommerhus i Regattakvarteret
  • Om genforeningen i Gladsaxe

Klik her for at se flere billeder